dijous, 25 d’abril del 2013

Parlem de bones pràctiques

Blog 1: El viatge més bonic del món
 

El primer que destacaria és que es tracta d’una idea molt original i profitosa per al dia a dia dels infants a una escoleta. Considero que no és una pràctica que dugui moltes dificultats a l’hora d’incorporar-la a les aules i que realment pot ser molt profitosa per els infants, ja que mitjançant aquesta poden anar desenvolupant-se de forma autònoma i anar adquirint progressivament aquesta rutina relacionada amb la higiene personal, amb el simple fet d’agafar un mocador i torcar-se el moc. A vegades el més difícil per als/les educadors/es és pensar en aquest tipus de propostes, enhorabona!

Blog 2: De poques paraules
 

Des del meu punt de vista la manipulació és una pràctica que dóna molt de joc a l’hora de ser treballada amb infants. Mitjançant aquesta s’experimenta gairebé a través de tots els sentits, unes vegades més i d’altres no tant, depenent de les possibilitats que ens dóna el material que proposem cada vegada. A través d’aquests tipus de pràctiques donem lloc a que els infants siguin els protagonistes de cada acció i que poc a poc vagin desenvolupant la seva creativitat i imaginació.

Blog 3: El projecte de créixer
 

M’ha semblat molt interessant la idea de cooperació i tria d’idees proposades pels propis infants. Penso que donar l’oportunitat que aquests participin activament en les activitats que es duen a terme al centre és una font de riquesa i aprenentatge. També destacar el fet de la utilització d’una metodologia innovadora com són els ambients, els quals permeten als infants manipular i experimentar lliurement d’una manera motivadora, anant desenvolupant  així la seva autonomia.

La competència 1.3 fa referència a l’accés i revisió d’altres blogs i experiències per tal d’ampliar la nostra formació. Per tant, mitjançant aquesta tasca treballo aquesta competència, ja que he llegit diferents blogs i he pogut aprendre d’experiències d’altres companys/es.
 
Pel que fa a la competència 4.2, parla de la identificació i comparació de bones pràctiques; la treballo ja que cerco una bona pràctica que em resulti interessant i vaig comparant les que més m’agraden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada